Sihat Bersama Shaklee

Sihat Bersama Shaklee
ID SHAKLEE 979191 > sms/call/whatsapp/wechat 0124646740 > FB Page Suri beauty&health > Blog - http://surivitashoppe.blogspot.com/ > email - ezynor@yahoo.com > Love from suri..;)

Followers Sayang

Monday, 9 December 2013

Susu ibu terbaik buat si manja


Susu ibu merupakan yang terbaik buat si manja anda!!


 kebaikan - kebaikan susu ibu


Jika anda sentiasa letih dan sentiasa tidak bermaya semasa menyusukan bayi anda eloklah anda mendapatkan supplement anda.

Supplement sangat membantu ibu-ibu memberi vitamin dalam tubuh ibu-ibu terutama bagi yang tidak mengikut saranan pemakanan yang betul.

Set menyusu Triple M(3M) shaklee dapat membantu ibu-ibu dalam masalah penyusuan.



set menyusu Triple M (3M)


Kelebihan Set 3M

  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  • Sangat dicadangkan untuk ibu-ibu YANG MENGALAMI MASALAH PENYUSUAN
  • Masalah penyususan dimaksudkan ialah, si ibu menghadapai masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2jam dn minum air sekurang-kurangnya 3L sehari.. maka set ibi membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak.
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang inginkan relaktasi/induce relactation.

Dapatkan segera dengan harga yang menarik untuk ibu-ibu yang inginkan terbaik buat si manja..

Hubungi :

ID Sahklee 979191
call/sms/whatsapp/wechat 0124646740
FB Page - Suri beauty&health
email- ezynor@yahoo.com
surivitashoppe.blogspot.com



Sunday, 8 December 2013

Set Kanak-Kanak - Buat Si Manja Tersayang


Shaklee bukan hanya supplement untuk orang dewasa tapi juga mesra kanak-kanak.
si manja anda juga memerlukan vitamin untuk tumbesaran mereka.
anak-anak anda sihat tentunya anda gembira. :)


Adakah anak anda sentiasa mengalami:
> SEMBELIT?
> KURANG SELERA MAKAN?
> MUDAH TERKENA JANGKITAN SEPERTI DEMAM DAN SELSEMA?
> MENGHIDAP ASMA?
> TERBANTUT TUMBESARANNYA?

 
Kini anda tidak perlu risau! kerana SHAKLEE ada menawarkan vitamin yang terbukti dapat membantu perkembangan fizikal dan minda anak anda. 
Dapatkan kombinasi MEALSHAKES + OMEGA GUARD untuk anak anda!




 

 
MEALSHAKES adalah multivitamin dalam bentuk powder yg menyediakan 24 vitamin dan mineral penting untuk tubuh.







OMEGA GUARD pula menyediakan asid lemak perlu yg tinggi dengan kandungan EPA dan DHA yang sangat penting untuk kesihatan paru-paru dan perkembangan otak







Gabungan kedua2 ini dipercayai mampu:

 
#  MEMBANTU MENINGKATKAN SELERA ANAK ANDA
#  MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI
#  MEMBANTU PERKEMBANGAN IQ ANAK2
#  MENGURANGKAN ALAHAN PADA KULIT 
#  MENYIHATKAN PARU-PARU
#  MEMBANTU PEMBESARAN KERANA MENDAPAT SUMBER PROTEIN YG CUKUP
#  MENGURANGKAN MASALAH SEMBELIT KERANA MEALSHAKES KAYA DENGAN    SERAT DAN MINYAK IKAN MAMPU MELICINKAN PEMBUANGAN.
 
 
Setiap ibubapa pasti sayangkan anak..berikanlah sesuatu yang terbaik buat mereka!! ♥♥


OMEGA+MEALSHAKES → GABUNGAN TERBAIK UNTUK ANAK YG SIHAT DAN BIJAK





Antara testimoni penggunaan omega guard dan meal shakes  



Membantu meningkatkan selera anak anda

 

 Membantu meningkatkan sistem imum



Jarang mendapat demam dan selsema



Dapatkan dengan harga combo yang menarik!!

Hubungi :

sms/call/wechat/whatsapp 0124646740
Fb Suri beauty&health
email- ezynor@yahoo.com
surivitashoppe.blogspot.com



 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Wednesday, 4 December 2013

Set Kesuburan Shaklee





Anak atau zuriat, adalah keinginan suami isteri bila berkahwin. Tapi bila sudah beberapa tahun kahwin, Allah duga masih belum diberi zuriat. Masih ada jalan. Bukan 'dead end' atau jalan mati. 





Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar.

Set Kesuburan Shaklee


Mengapa Set Kesuburan Shaklee?
  • Set ini memperbaiki kebolehan seksual lelaki. Juga meningkatkan nafsu seks.
  • Menyeimbangkan hormon bagi wanita.
  • Memberi kesihatan kepada sistem reproduktif. Ini sangat penting untuk pembentukan janin ketika hamil.
  • Meningkatkan kiraan sperma.
  • Memanjangkan hayat sperma apabila dilepaskan.
  • Tingkatkan motiliti sperma dan halang sperma dari bergumpal.
  • Tambahkan hormon estrogen bagi isteri dan testosterone bagi suami.
  • Kehidupan di atas katil lebih hangat dan mesra.

Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Membantu Hamil?



Set ini mengandungi multivitamin dan multimineral yang berasaskan bahan semulajadi. Merut kajian Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh ditingkatkan dengan mengambil multivitamin dan multimineral.

Hal ini juga telah disahkan oleh Pakar Oncology Malaysia, Dr Hamid Arshad melalui Facebook beliau:

"Nasihat untuk mereka yang berusaha mendapatkan zuriat. Selepas buat ujian-ujian kesuburan untuk kedua suami isteri dan selepas buat pembedahan untuk membunag cyst/fibroid atau lain-lain. Tumpukan masa untuk BERDOA, berusaha kuruskan berat badan dengan dieting, buat exercise 30 minit setiap hari. Makan supplemen-supplemen multivitamin, Vitamin E, Vitamin C, Folic, tenangkan jiwa dan emosi. Jangan tergesa-gesa nak buat ini dan itu. Setiap rawatan perlu 3 hingga 6 bulan untuk lihat keberkesanan"




Jom kita lihat bagaimana setiap satu multivitamin dan multimineral Shaklee membantu tingkatkan kesuburan. 


Vita-Lea



Penting bagi membekalkan dan menyeimbangkan keperluan nutrisi dalam dalam. Oleh kerana gaya hidup yang sibuk, pemakanan yang tak sihat. Semua ini sebab kita hilang atau tak langsung menikmati nutrisi penting sehari-hari. Jika badan dilengkapi dengan semua vitamin dan mineral. Pastinya badan akan lebih cekap berfungsi.



                                                                     B- Complex
 

Bagi suami, B-Complex penting untuk menjana tenaga. Paling penting B-Complex bersifat anti stress. Jadi suami atau isteri lebih menikmati masa 'bersama'. Bagi isteri pula, amat penting mengambil  B-Complex untuk merancang kehamilan. Kandungan asid folik di dalamnya diperlukan untuk elak risiko spina bifida pada bayi (pembentukan tulang belakang yang tak sempurna). 



                                                                   Sustained Release Vita- C



Memilili tinggi kandungan anti oksidan yang tinggi untuk hapuskan radikal bebas di dalam badan. Bertindak menghalang sperma dari bergumpal. Juga menjadikan salur darah lembut, mengembang dan bantu mengalirkan lebih banyak darah. Ini bagi lelaki yang mengalami masalah mati pucuk.



Alfalfa Complex





Ini paling penting untuk isteri/wanita. Bertindak seperti kacip fatimah. Juga merawat masalah-masalah 'Miss V' (organ reproduktif wanita) seperti keputihan, kegatalan dan sebagainya.


Vita- E Complex



Bagi meningkatkan kualiti sperma. Vita-E sangat membantu. Menambah kiraan atau bilangan sperma. Juga tingkat kebolehan reproduktif bagi suami. Ia juga membantu melahirkan rasa 'bersemangat' untuk bersama pasangan masing-masing.



                                                                   GLA Complex


Penting untuk isteri bagi menghasilkan 'cecair kesuburan'. Cairan ini membantu memberi ruang untuk sperma terus hidup di dalam tiub fallopio hingga lima hari. Selain itu, GLA berfungsi memberi keseimbangan hormon yang memberi kesan pusingan period yang tetap dan kurangkan kesakitan ketika datang bulan. Juga membantu mengecutkan cyst jika ada.



Zinc Complex



Ini khas untuk suami. Mempertingkatkan kualiti sperma. Juga menambah kepekatan dan kekuatan sperma. Bertindak meransang perbentukan hormon testosterone juga menambah jumlah bilangan sperma.


Harapan Anda




Kombinasi vitamin dan mineral Set Kesuburan Shaklee akan beri harapan kepada suami isteri untuk memiliki cahaya mata. Rupa bayi yang comel, tangisannya membuatkan rumah tangga yang dibina bertambah berseri. Jangan pernah berhenti berharap. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. 



Doa dan Istigfar


Banyakkan istigfar dan bersedekah. Kerana ini yang diajar Rasulullah ketika ada lelaki memohon cara bagaimana untuk dia dan isteri mendapatkan anak. Tak lama selepas itu, dia dikurniakan seorang anak lelaki. Dan Allah Maha Pemberi, diberi lagi 9 orang anak lelaki kesemuanya. Percaya pada Allah. Insyaallah..pasti anak yang dinanti akan tiba didukungan kalian. 

Hubungi saya bagi mendapatkan konsultasi khas set yang bersesuaian. Juga harga yang mampu milik ditawarkan


Jika berminat..
wechat/whatsapp/sms 0124646740
email - ezynor@yahoo.com 
Page Fb Suri beauty&health
ID Shaklee 979191 


Set Kurus/Persoalan dan Jawapan




Detox Product : Herb-lax / Alfalfa
Fat Emulsifier : Lecithin / Omega Guard
Protein : Cinch Shake / ESP


 Detox Product : Alfalfa / Herb-Lax


Kenapa perlu detox?

Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Susunan terbaik Herblax > Alfalfa ..Herblax TIDAK DIGALAKKAN untuk IBU MENYUSU jika diambil harian. So, cara pemakanan perlu diubahsuai untuk bf mommy. 2-3 kali seminggu ke.

Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 10KG DALAM SEBULAN”..Itu sebenarnya diet paling tak berjaya..Saya boleh jamin yang orang tu akan rebound balik.


Kenapa Lecithin/Omega Guard perlukan Detox Product?

Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, perlu suggest ambil lecithin/omega guard dengan combination produk di atas(Herb-Lax / Alfalfa)




 Fat Emulsifier : Lecithin / Omega Guard


Kepentingan Protein?

Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.

Untuk Ibu menyusu, sarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.



Protein : Cinch Shake / ESP



Jadi, perlukah saya ambil kesemua product?

TERBAIK adalah ambil semua tapi kita faham yang ada alami masalah bajet. Untuk mereka ini, boleh mulakan samada dengan herb-lax + lecithin/omega guard atau alfalfa + lecithin/omega guard dulu. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah protein. Saya selalu suggest ikut bajet customer sebab tidak mahu membebankan.


Tips diet

(1)   Setiap customer perlu untuk mengambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan.

(2)   Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari..Letak target jangka pendek 3 BULAN.

(3)   Stagnant period = normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period.

(4)   WAJIB ambil SARAPAN. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh tu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. SARAPAN ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari ya.

(5)   JANGAN SKIP MEAL..Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood”.

(6)   Ambil NASI sekurang-kurangnya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta.

(7)   AIR KOSONG..sekurang-kurangnya 3LITER sehari

(8)   Portion plate jaga : Separuh pinggan nasi +1/4 Sayur+1/4 lauk../Kalau lapar, tambah lauk n sayur..Bukan tambah nasi ya.

(9)  Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits..senang cakap benda berkhasiat la


untuk maklumat lanjut dan cara pemakanan boleh hubungi saya untuk konsultasi secara percuma setelah mebeli product dengan saya. dan anda juga boleh membuat pembelian dengan menggunakan ID saya : ID Shaklee 979191 (Ezy Nor).

Terima Kasih.



Jika berminat..
wechat/whatsapp/sms 0124646740
email - ezynor@yahoo.com 
Page Fb Suri beauty&health
ID Shaklee 979191 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...